INFORMACIJE O FIRMI

Ukrasne sveće Mojić predstavljaju unikatni biser tradicije i kvaliteta izrade. Rađene rukom sertifikovanog  zanatlije Aleksandra Mojića, one su proizvod voskarske tradicije koja datira još iz Rusije od 16. veka odakle se širila Evropom i svetom, ali je u našoj zemlji ova tehnika gotovo nepoznata.

Svaka sveća formira se brižljivim odabirom i plod je mašte i kreativnosti novobečejskog voskara. Ovaj zanatlija koji je jedan od retkih koji se bave voskarstvom predstavio je javnosti svoje proizvode 2016. godine tokom manifestacije “Cvetanje Tise” u Novom Bečeju i na etno bazaru Gospojinski dani gde je naišao na univerzalno odobravanje i hvalu.

Sveće Mojić odlične su za pravljenje prijatnog i ugodnog ambienta, poklon za rodjendane i slave, dekoraciju ugostiteljskih objekata, a u Rusiji je obićaj da novovenčani mladenci njima daruju goste. Ono što ih čini izuzetno dugotrajnim poklonom je činjenica da gore između 26 i 32 sata (manje sveće), odnosno, između 36 i 40 sati (veće sveće).

Što se samih dimenzija tiče, trenutno se proizvode u dve varijante: 16cm visine i 23cm visine. Masa nižih iznosti između 500 i 750 grama, a masa viših od 750 do 950. Bitno je naglasiti da masa sveće zavisi od reljefa i varijacija boja koje se koriste. Minimalno, koriste se kombinacije tri boje dok je maksimalan broj kombinacija po sveći neograničen.

http://ukrasnesvecemojic.com

GALERIJA

VOSKARSKA RADNJA MOJIĆ-2016 NOVI BEČEJ

KONTAKTIRAJTE NAS

SEDIŠTE FIRME

Bore Glavaškog 131

23272 Novi Bečej

TELEFON

064/330-33-61

023/771-647

E-MAIL

amojic2@gmail.com