INFORMACIJE O FIRMI

Perkov Salaš, čiji naziv potiče od nadimka jednog od predaka porodice Ivanić, nalazi se na južnim padinama Fruške Gore.Njegovu lepotu i atraktivnost čini velika zbirka starina od kojih su jarmovi, taljige, plugovi kao i razboji za tkanje drveni kreveti i madraci, ogledala i ručno rađena posteljina stara oko dva veka, koji upotpunjuje ljubaznost i srdačnost domaćina.
Savršen položaj salaša, pejzaž i čist vazduh privukao je mnogobrojne posetioce.
Skoro je nemoguće navesti sve ono što čuva ovaj salaš.Perkov salaš je glavni inicijator razvoja seoskog turizma u opštini Irig, a od ne male važnosti je i presudna uloga u procesu očuvanja kulturne baštine ovih prostora. (na ovoj opštini se nalazi 8 fruškogorskih manastira).
Dolazak većih grupa obavezno najaviti, a uz prijatni ambijent gosti mogu da uživaju u sremačkoj kuhinji i finom domaćem vinu.
Na jelovniku su najčešće pileći ili juneći paprikaš s domaćim mešanim rezancima, paradajz čorba s tikvicama, supa, štrudla s makom ili orasima, domaća rakija, vino i prirodni sokovi. U ponudi slatkiša su starinski kolači i slatke pite, ali i pekmez od šljiva, drenjina ili šipaka, slatko od lubenice, kupina, šumskih jagoda. Umesto industrijskih likera, toče se rakija višnjevača i orahovača.

GALERIJA

Perkov Salaš

KONTAKTIRAJTE NAS

SEDIŠTE FIRME

Neradin

22406 Neradin

TELEFON

063/712-37-76

064/115-64-65

E-MAIL

perkovsalas@yahoo.com